Si të parandalosh lëkurën e thatë ose të plasaritur tek duart? - Skin Novis /* ]]> */

SHËRBIMI I KLIENTIT

POSTA FALAS PËR POROSI BRENDA TIRANËS

Si të parandalosh lëkurën e thatë ose të plasaritur tek duart?

October 8, 2021
ervisa

Që kur filloi frika e koronavirusit, na është thënë të bëjmë dy gjëra. Të lajmë duart dhe të ruajmë distancën sociale.

Shumica prej nesh po bëjnë pikërisht atë. Ne kemi filluar të përshtatemi me këtë mënyrë të re jetese, ku forma jonë më e madhe e kontaktit njerëzor është përmes një ekrani.

Megjithëse po bëjmë një punë të shkëlqyeshme duke praktikuar higjienë të mirë, duart tona mbajnë barrën më të madhe dhe kemi nevojë dëshpëruese për riparim. Larja e duarve, më shpesh seç duhet, heq vajrat natyralë lëkurës duke i bërë ato të thahen, të plasariten dhe ndonjëherë të rrjedhin gjak. Kur lëkura është e stresuar, kjo rrit ndjeshmërinë ndaj mikrobeve dhe baktereve të tjera.

Por çfarë mund të bëjmë për këtë?

Para se të të lodhim me këshillat tona, ja çfarë kanë për të thënë ekspertët për higjenën e duarve në mes të COVID-19.

ÇFARË THONË EKSPERTËT?

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve na ka informuar për rëndësinë e higjienës së duhur të duarve në përgjigje të krizës globale COVID-19. Rekomandohet pastrimi i duarve shpesh, duke përfshirë larjen me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda pasi të jesh në publik. Gjithashtu jemi paralajmëruar që të mos prekim sytë, hundën dhe gojën me duar të palara.

Kur sapuni dhe uji nuk janë në dispozicion,  përdoret dezinfektuesi i duarve me të paktën 60% alkool. Mbuloni të gjitha sipërfaqet e duarve duke përfshirë mesin dhe majat e gishtërinjve dhe fërkojini derisa të thahen.

Organizata Botërore e Shëndetit gjithashtu ka dhënë udhëzime sesi dhe kur të lajmë duart siç duhet.

KUR DUHET TË LAHEN DUART ME UJË DHE SAPUN

Laj duart me sapun dhe ujë sa herë që e sheh të përshtatshme. Laj duart pasi të jesh në vende publike ose kur kujdesesh për të sëmurët.

Laj duart pas teshtitjes, kollitjes ose fryrjes së hundës.

Laj duart para gatimit, para ngrënies ose para se të prekësh ndonjë gjë që vjen në kontakt me fytyrën tuaj, si produktet e kozmetikës.

Gjithmonë laj duart me sapun dhe ujë kur ato janë dukshëm të pista.

Dhe sigurisht, laj duart pasi përdorni tualetin.

KUR DUHET PËRDORUR DEZINFEKTUES

Merr me vete dezinfektuesin e duarve kur del në publik ose kur nuk ke ujë dhe sapun pranë.

Përdor dezinfektuesin e duarve pasi të prekësh dorezat e dyerve, karrocat e ushqimeve ose ndonjë gjë tjetër që dikush mund të ketë prekur para jush.

Dezinfekto duart pasi ke pompuar gaz për makinën.

Dhe mbi të gjitha, mos prek fytyrën.

Mirë, tani që ne e dimë marrëveshjen për ta mbajtur veten të mbrojtur nga mikrobet e padukshme COVID-19, le të gërmojmë menjëherë në mbrojtjen e duarve tona nga efektet e tharjes së larjes së duarve.

SI MUND T`I MBROJMË?

Menjëherë pas përdorimit të dezinfektuesit të duarve ose larjes së duarve apliko një produkt hidratues me cilësi të mirë. Dezinfektuesit e duarve me alkool e thajnë jashtëzakonisht shumë fytyrën kështu që apliko krem hidratues menjëherë, ose sa më shpesh që të keni mundësi. Shmang kremin hidratues dhe produktet për kujdesin e lëkurës me aroma dhe kimikate që irritojnë lëkurën e ndjeshme.

Ne rekomandojmë përdorimin e një madhësie bizeleje të REPARANDO në duart e tua. Edhe pse e formuluar fillimisht për përdorim në fytyrë, REPARANDO vjen në shpëtim kur duart tona kanë më së shumti nevojë. Kremi jep lagështi të qëndrueshme dhe gjithashtu përshpejton procesin e shërimit. Nuk është i yndyrshëm si kremra të tjerë, kështu që është perfekt për këtë situatë.

Lini një koment

×

SKIN NOVIS

Klikoni më poshtë për të na kontaktuar në WhatsApp ose dërgoni E-mail në adresën [email protected]

×