4 Mite mbi rënien e flokëve - Skin Novis /* ]]> */

SHËRBIMI I KLIENTIT

POSTA FALAS PËR POROSI BRENDA TIRANËS

4 Mite mbi rënien e flokëve

June 8, 2021
admin

Kur kërkoni informacione mbi rënien e flokëve do të lexoni shumë versione mbi arsyet që supozohet se janë të këqija për dendësinë e flokëve ose shkaktojnë rënie të flokëve. Sipas studimeve rreth 50% e grave do të përjetojnë humbje të dukshme të flokëve gjatë jetës së tyre. Dhe ndërsa ka shumë arsye të dokumentuara dhe të provuara përse grave dhe burrave ju bien flokët, ka edhe mite rreth humbjes së flokëve.

Por çfarë është e vërtetë dhe çfarë jo? Po ju listojmë katër mitet kryesore të rënies së flokëve.

Miti # 1: Mbajtja e kapeles shkakton humbjen e flokëve

Burimi i këtij miti të humbjes së flokëve buron nga dy shqetësime të veçanta. Disa njerëz besojnë në mënyrë të gabuar se mbajtja e një kapele mund të shkaktojë ndërprerjen e furnizimit me oksigjen të folikulave, duke bërë që gjëndrat të mbyllen, gjë që mund të çojë në humbjen e flokëve. Të tjerët mendojnë se mbajtja e një kapelë të parehatshme mund të kufizojë qarkullimin e gjakut në vijën e flokëve dhe të privojë folikulat e flokëve nga lëndët ushqyese që u nevojiten për t’u rritur.

Për fat të mirë, nuk ka asnjë provë që të dyja këto pretendime janë të vërteta. Në fakt, mbajtja rregullisht e një kapele kur ekspozoheni ndaj rrezeve të diellit direkt mund të parandalojë dëmtimin e flokëve të shkaktuar nga rrezatimi ultraviolet. Është e rëndësishme të vazhdoni të mbani kapele kur ekspozoheni në rrezet e diellit dhe jashtë për periudha të gjata kohore.

Miti # 2: Humbja e flokëve është e pakthyeshme

Është e vërtetë që disa lloje të rënies së flokëve, si alopecia e rrënjosur gjenetikisht tek modeli mashkullor dhe disa forma të rralla të alopecisë shkaktohen nga kushte gjenetike, gjë që i bën ato të pakthyeshme. Njerëzit gjithashtu përjetojnë një sasi normale të rrallimit të flokëve kur plaken. Sidoqoftë, shumica e problemeve të rënies së flokëve të përjetuara nga burrat dhe gratë kanë një shans të përmbysen.

Nëse besoni se mund të vuani nga një gjendje e trashëguar që shkakton humbjen e flokëve, hapi i parë është të flisni me mjekun tuaj dhe të kërkoni një test gjaku. Humbja e flokëve duhet të shikohet nga disa këndvështrime dhe identifikimi i shkakut është hapi i parë për trajtimin.

Fatmirësisht, shumica e shkaqeve të humbjes së flokëve janë të përkohshme, të tilla si stresi, çrregullimet hormonale që mund të çojnë në humbje të flokëve pas lindjes.

Miti # 3: Vetëm burrat përjetojnë rënie të flokëve

Një nga mitet më të zakonshëm të humbjes së flokëve është se vetëm burrat përjetojnë rënie të flokëve. Por nuk është kështu. Ndërsa burrat përjetojnë raste më të larta të alopecies së trashëguar, nuk janë vetëm burrat që vuajnë nga rënia e flokëve.

Faktet mbështesin një zbulim që të kesh mbiprodhim të një hormoni të quajtur DHT (i cili është shkaktuar nga gjenetika) bën që gjëndrat e flokëve tuaj të ndalojnë së prodhuari me kalimin e moshës. Por një produkt si SOLIDUM mund të ndihmojë në luftimin e efekteve të DHT të tepërt, për shkak të përbërësve bllokues të DHT. SPRAJI përmban përbërës si hithra, e cile është treguar në studimet klinike që bllokon hormonin DHT të ndërhyjë në folikulat e flokut.

Miti # 4: Larja e tepërt mund të shkaktojë humbjen e flokëve

Jo, larja e tepërt e flokëve nuk ndikon në humbjen e flokëve. Ky mit i humbjes së flokëve ka të ngjarë të rrënjoset në faktin se ka më shumë të ngjarë të vini re rënien e flokëve ndërsa i lani ose lani, por kjo nuk do të thotë që këto veprime po ju shkaktojnë humbjen e flokëve.

Flokët që bien gjatë një dite larjeje normale mund të shkaktohen nga mosha, ndërrimet hormonale të shtatzënisë për gratë ose thjesht nga cikli normal i rritjes së flokëve, i cili përfshin periudha të humbjes, si dhe rritjen. Rutina ideale e larjes së gjitëhsecilit është e ndryshme.

Eskpertët sugjerojnë që rënien e flokëve ta trajtoni me rëndësinë e duhur dhe mjetet e duhura. Idealja është ta trajtoni problemin nga afër që në rrënjë, pra me aplikimin e kurave direkte në flokët tuaj.

Mënyra më e mirë për t’i dhënë zgjidhje rënies së flokëve, është trajtimi me produkte organike.

Toksinat i dëmtojnë flokët tuaj, ndaj qëndroni larg tyre.

Fokusohuni tek tre bimë që i sjellin shëndet dhe promovojnë rritjen e flokëve: hithra, bima e bishtit të kalit dhe mentja.

Gjethet e hithrës janë të pasura me silicë dhe squfur që ndalojnë rënien e flokëve.

Bima e bishtit të kalit përdoret nga burrat dhe nga gratë për të nxitur daljen e flokëve të reja.

Kjo bimë ndihmon në rritjen e flokëve për shkak të efekteve antioksiduese që përmban.

Mentja është një nga burimet më të mëdha të karotenit, antioksidantëve dhe antifungalëve të cilët largojnë tërësisht zbokthin.

Trajtimi bimor që i mbledh të treja

SOLIDUM – spraj bimor është i dedikuar për të ndaluar rënien e flokëve dhe stimulimin e daljes së flokëve të reja.

Përmban: hithër, bimën e bishtit të kalit dhe mente.

Lufton infeksionet bakteriale të cilat mund të vijnë nga shkaqe të ndryshme e të dëmtojnë flokët tuaj.

Veçanërisht infeksionet e lëkurës të cilat shkatërrojnë skalpin dhe folikulat, duke shkaktuar zbokth dhe rënie të flokëve.

SOLIDUM është i pasur me vitaminë A, kompleksin e vitminave B, vitaminën E, C dhe D.

Përmban minerale të njohura për veprimin e thellë në rrënjën e flokëve si seleni, zinku, magnezi dhe një sërë proteinash që ndihmojnë në trashjen e flokëve.

Kjo përzierje ndihmon në ushqimin me oksigjen të flokëve tuaj dhe në luftën kundër radikaleve të lira që shkaktojnë plakjen dhe dëmtimin e parakohëshëm.

Formati i RI
Çmimi: 45€
TRANSPORTI: Tiranë – Falas/ Rrethe 2.50€/ Kosovë 6€/ Maqedoni 8€

Lini një koment

×

SKIN NOVIS

Klikoni më poshtë për të na kontaktuar në WhatsApp ose dërgoni E-mail në adresën [email protected]

×