Si të minimizoni poret - Skin Novis /* ]]> */

SHËRBIMI I KLIENTIT

POSTA FALAS PËR POROSI BRENDA TIRANËS

Si të minimizoni poret

August 12, 2020
Arnoldi

Poret e një personi mund të jenë pak a shumë të dukshme në varësi të llojit të lëkurës së tyre. Nëse një person shqetësohet për shfaqjen e poreve të tyre, ekzistojnë disa truke që mund të ndihmojnë.

Përse zmadhohen poret?

  • Ulja e elasticitetit rreth poreve: Ndodh kur lëkura fillon të humbasë elasticitetin.
  • Sebiumi i tepërt: Ndodh kur gjëndrat dhjamore të një personi prodhojnë shumë vaj dhe lëkura e tyre bëhet e yndyrshme.

7 Mënyra efektive për zvogëlimin e poreve:

  • Zgjedhja e produkteve me bazë uji

Nëse një person ka lëkurë të yndyrshme, duhet të sigurohet që po përdor produkte me bazë uji. Përdorimi produkteve me bazë uji shmang vajin shtesë në pore. Një person me lëkurë të yndyrshme dhe pore të mëdha duhet të shmangë produktet me bazë vaji. Këto mund të çojnë në vaj të tepërt në lëkurë, duke bërë që poret të duken më të mëdha.

  • Zgjedhja e produkteve me bazë xheli

Nëse një person ka lëkurë të yndyrshme dhe dëshiron të zvogëlojë shfaqjen e poreve, duhet të zgjedhë një pastrues me bazë xheli. Një pastrues pa bazë xheli mund të lërë mbetje në pore dhe të rrisë vajin. Një pastrues me bazë xheli ndihmon në pastrimin e vajit nga poret, duke zvogëluar pamjen e tyre.

  • Eksfolimi

Një person me lëkurë të yndyrshme duhet të eksfolohet një ose dy herë në javë.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të mos eksfoloheni më shumë se dy herë në javë. Eksfolimi i tepërt me produkte që përmbajnë acid salicilik ose alkool mund të thajnë lëkurën. Eksfolimi i mban poret e pa bllokuara, ato mund të duken më të mëdha nëse lëkura bëhet shumë e thatë.

  • Hidratimi

Hidratimi i lëkurës mund të ndihmojë në parandalimin e zmadhimit të poreve.

  • Pastrimi i make up-it në mbrëmje

Është thelbësore që gjithmonë të hiqni make up-in para se të flini, fjetja me make up gjatë natës mund të çojë në bllokimin e poreve të një personi.

Lini një koment

×

SKIN NOVIS

Klikoni më poshtë për të na kontaktuar në WhatsApp ose dërgoni E-mail në adresën [email protected]

×